Programari

Nunti

Cununia religioasa este una din cele sapte Sfinte Taine ale Bisericii, prin care un tanar si o tanara, de aceeasi credinta, se unesc de bunavoie in fata Sfantului Altar, pentru a convietui impreuna pana la moarte, in vederea bunei intelegeri si a nasterii de prunci.

Cununia religioasa este un moment extrem de important intr-o relatie si reprezinta un nou inceput, formand o familie.

Insotiti de nasi si de nuntasi, dupa ce au spus „Da” in fata ofiterului Starii Civile, mirii merg la Sfanta Biserica spre a se savarsi Sfanta Taina a Cununiei.

Nu putine cupluri aleg sa se casatoreasca la biserica din Dealul Selarilor, unde Sfantul Ierarh Nicolae ii ia pe tinerii casatoriti sub protectia Sa.


Botezuri

Sfantul Botez este intaia dintre Tainele Sfintei Biserici si reprezinta usa prin care se intra in Sfanta Biserica.

Taina Sfantulul Botez a fost asezata de Mantuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : „Mergand, invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh” (Matei XXVIII, 19). Acestea le-a grait dupa invierea Sa din morti.

Sfanta Taina a Botezului este savarsita de preoti, care au primit harul sfintitor al preotiei. Este socotita sarbatoare mare pentru orice familie de crestin ziua in care copilul nou-nascut primeste Taina Sfantului Botez si intra prin ea in randul credinciosilor crestini.

Partea vazuta a Tainei Sfantului Botez consta din afundarea de trei ori in apa sfintita a celui ce se boteaza si in rostirea cuvintelor : „Boteaza-se robul lui Dumnezeu. (numele pruncului) In numele Tatalui, amin, si al Fiului, amin, si al Sfantului Duh, Amin. Acum si pururea si in vecii vecilor, Amin”.

Bucuria primirii sfantului botez este resimtita atat de parinti dar mai ales de nasi, care sunt parintii spirituali si care-au primit un pagan si-i daruiesc mamei un crestin!


Tarifele atat pentru cununiile religioase cat si pentru botezuri sunt mai mult decat accesibile si va puteti convinge mergand personal la Biserica Sfantul Nicolae Selari din Str. Blănari nr. 16, Sector 3, Bucuresti.

sau prin telefon

Preot Costel Burnichi – paroh
Telefon 0728 083 818

 

Biserica Ortodoxa-Sfantul Nicolae Selari